Dags för mera pyssel!

Här kommer några jätte kul pyssel :)
TejpakvarellDetta är ett kul sätt att bekanta sig med akvarellfärger på. Det är dessutom en övning i komposition och färglära.

Du behöver ett bra ritpapper eller ett akvarellpapper. Lägg pappret på bordet framför dig och fäst remsor med maskeringstejp härs och tvärs över pappret. Låt gärna tejpbitarna gå lite utanför så hjälper de till med att hålla pappret stilla.

Måla sedan fälten mellan tejpen med olika färg. Låt torka. Dra bort ett par tejpremsor och måla fälten igen så att det blir dubbla lager med färg på vissa ställen. 

Låt torka igen och dra bort fler tejpremsor och måla. Fortsätt så tills du är nöjd med din bild.SymmertribildDetta är en ganska enkel uppgift, men den tar lite tid...
Vik ett A4 papper på mitten både från långsidan och från kortsidan så att fyra delar bildas som på bilden. Rita ett mönster på ena fjärddelen av pappret. Det behöver inte vara så avancerat. Oftast är det de enklaste mönstren som blir finast.Vik sedan pappret på mitten så att mönstret hamnar utåt. Håll pappret mot ett fönster och kalkera av det på nästa fjärdedel av pappret. Vik sedan upp pappret och vik det på mitten åt andra hållet, fortfarande med mönstret utåt och kalkera över mönstret på nästa halva av pappret.
Måla sedan bilden. Detta kan göras men olika restriktioner:
*Försök att måla symmetriskt så motsvarande fält i de olika delarna får samma färg.
*Måla varje fjärdedel i en speciell färg men i olika nyanser.
*Måla helt fritt

Förlåt för att texten blir understruken men vet inte varför men den går inte och ta bort under detta inlägg :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0