Sköldpadderace :)

Det här är ett spel som får barnen att få upp ögonen för sannolikhet. Egentligen kan man använda vilken slags spelpjäser som helst, men jag kände för små sköldpaddor just för att det är så sällan de får vara med i några race!
Själva matematiken i spelet är inte så svår, så även ganska små barn kan vara med. Det räcker att man kan addera upp till 6+6.
För att spela spelet behövs en spelplan. Den finns här: Sköldpaddsrace. Skriv ut den och förstora till A3 för bästa resultat. Annars fungerar den som den är. Ett annat alternativ är att rita en egen spelplan.
Sköldpaddorna är gjorda av dekorgummi (går att byta ut mot kartong) och en kapsyl. Lägg kapsylen på dekorgummit och rita runt den en bit utanför kapsylen. Rita ett huvud utifrån den första cirkeln och fyra ben. Klipp ut. Limma fast kapsylen på "ryggen".
Såhär går spelet till:
Berätta för barnen att tärningarna avgör vilken sköldpadda som ska flytta sig ett steg framåt. Man slår med två tärningar och summan av tärningarnas prickar talar om vilken sköldpadda det är som ska framåt.
Sedan får barnen välja bana.
Slå i tur och ordning med tärningarna. Visar tärningarna 3 + 4 flyttar sköldpaddan på bana 7 ett steg fram. Först i mål vinner.
Spela spelet flera gånger och låt barnen själva komma fram till vilka banor som är fördelaktigast. När alla fått kläm på tärningens kombinationer och insett att det är fler kombinationer som ger t ex 7 än 2 kan man börja prata i termer av sannolikhet.
Förlåt för DÅLIG bloggning men ska verkligen skärpa mig!!
Ha en bra söndagskväll :) Så ses vi snart igen :)

Nu ska ni få mera......

Hej! Nu ni ska jag blogga hela helgen! Kul va? Idag ska jag bara på en träning så idag kan det vara tveksamt! Men i morgon, måndag och tisdag ska jag blogga för fult!
Ha det så bra! Ses


Länk byte/Design??

Hej! Tänkte ta upp lite viktiga saker jag behöver och undrar över! Någon som vill göra länk byte med mig? Har ungefär 500-600 läsare per dag :) Och om det är någon som vill ha länk byte med mig så kommentera gärna :)
Jag har undrat/skrivit om det förut, jag vill ha en gratis design :) Och jag vet inte hur man gör, eller hur man sättre in den och så! Men om det är någon som kan tipsa mig så är vet jätte snällt :) Vill ha en fin design, inte den tråkiga vanliga jag har nu :( BUU! Det är bara kommentera :) så tittar jag och hittar säkert någon/något bra :)

Bilduppgift - Porten

Du behöver två ritpapper till denna uppgiften. På det ena ritpappret ritar och målar du en port eller en dörr. Antingen kan du tänka dig att du skall gå in genom porten, eller ut genom porten.
När själva porten är klar klipper du upp den så att du kan öppna den. Sedan lägger du den på det andra papperet och markerar var öppningen är. Sedan ritar du det du ser när du kommer genom porten på det andra pappret
Limma ihop de två papperna, utom där dörren är, så att den går att öppna.
Förlåt för att det kanske blir lite dålig bloggning :( Men har inte tid, men på helgerna ska jag blogga så mycket som det bara går :) Ska skärpa mig :) Ska blogga mera på dagarna nu :)

Tvinnad snodd :D

En snodd kan man använda till mycket; till att hålla byxorna uppe eller som dekoration. Du gör en snodd såhär:

Ta två eller flera långa snören. De måste vara ungefär 4 gånger så långa som du vill att den färdiga snodden skall bli.
Fäst ena änden av snörena i ett dörrhandtag eller något annat i lagom höjd. Har du en medhjälpare kan ni hålla i var sin ände.

Håll tråden spänd snurra den tills du känner att den drar ihop sig. Prova att lätta lite på spänningen. När det bildas en fnurr på mitten är det klart.
För då ihop ändarna så att snodden tvinnar ihop sig. Dra med handen så att eventuella extrafnurror försvinner.

Blir snodden för lös är det bara att dra ut den igen och snurra lite till.
Lycka till! :)

Färgglatt pyssel :)

Så här gör du;
Köp färgade och/eller mönstrade ark, klipp cirklar i olika storlekar, för variation. Tryck små hål och trä igenom sytråd. Avsluta med att hänga många tillsammans i en grupp, då får du bäst effekt och en kraftfull installation.
Hahaha blev litet inlägg idag :) KANSKE blir ett lite senare, har fullt upp nu :)

Jätte glad....

Hej! Jag är hur glad som helst! GUD vad många fin kommentarer jag får :)
Jätte glad över hur många läsare jag nu när jag bara går in på morgonen!
Några tips på något jag kan blogga om och pyssla om? :)
Någon som kan göra en design till mig GRATIS!! :) TIPS?
Dessa små sötningar har jag gjort under några veckor :)
Förlåt för att bilden är sne :) Men jag tycker att dem är endå
söta! :) Ha det bra så syns vi senare :)

SOFIA TIPSAR :)

Hej! Jag har ett tips till er alla som har barn! :) Det finns en jätte kul sida för både barn och vuxna som kan pyssla tillsammans :) KUL! Förskoleburken Jätte kul pyssel och övningar som man kan göra :)
Det finns sagor och MASSOR med kul saker! Så kika in där, ni ångrar er inte :)
Karmar! Sofia!

Tallriksbroderi

 

 

Det går åt en hel del tallrikar hemma hos oss just nu, för jag tycker att tallriksbroderi är så kul!

Gör hål i en papptallrik med en spetsig, men ganska grov nål. Det kan vara helt slumpade hål, eller i något mönster. Låt sedan du eller någon annan sy efter eget huvud. Fäst trådar genom att tejpa på baksidan.

Inte så svårt va? Super härligt pyssel :)

Rosor av kaffefilter

2 fina rosor gjorda av Sofia :) och det kan vara lite jobbigt ibland framförallt i börjar pilligt och så :) Men KUL!
Du behöver:
Vita kaffefilter
Grillpinnar av bambu (eller vilken typ av pinne du vill egentligen)
Vattenfärg eller akrylfärg på tub (Till den gula rosen använde jag barnens helt vanliga vattenfärger, till den rosa akrylfärg)
Grön isoleringstejp eller speciell blomtejp.
Börja med att klippa ut kronbladen. Alla behöver inte vara lika eller lika stora. Grundformen är som på bilden - lite avlånga hjärtan med variation.

Det går åt en 20-30 kronblad.
Börja sedan med ett av de minsta kronbladen. Snurra det runt grillpinnen:

Ta sedan nästa kronblad och snurra det runt pinnen. Efter 3-4 kronblad snurrar du ett par varv tejp om nederdelen så att de sitter fast. Klipp, eller dra av tejpet.

Ta större och större kronblad och lägg på. Arbeta dig runt runt. Efter 3-4 kronblad drar du ett par varv med tejp. Se till att kronbladet ligger ganska jämnt i överkant.
Sära försiktigt kronbladen från varandra så att du kan måla rosen. Använd ganska tunn färg. Kaffefiltert suger åt sig färgen lätt. Börja med ljus färg på hela rosen. Måla sedan med en mörkara nyans på kronbladens kanter.
Använd nu en annan grillpinne. Vira försiktigt kronbladens kanter om grillpinnen så att de får en rundad form:
Kan vara lite svårt och så men försök! Jätte kul pyssel tycker jag :)
Vet ej varför det blir suddigt på vissa ställen på bilden :( Men det får
ni stå ut med!
Jag vill hjärna ha mera läsare :)
Lycka till! Så ses vi :)

Hej på er....

Hej! Jag har varit på en Weekend :) Super härligt! Men nu är jag tillbaks! Men men...Ni har kanske undrat vart jag håller hus och vad pysslen är, men nu är jag tillbaka! Jag har inte kunnat blogga eftersom jag har varit borta men nu ska det komma jätte mycket pyssel. Jag har sett hur mycket som helst!! Som jag ska visa då och då för er!

Kommentera......!!!

Hej! Det har kommit fin kommentarer och så, men ingen kommentar som det står: kan du pyssla det... och så...
skulle bli HUR GLAD som häls om någon av er som tittar på min blogg kommentarar vad NI/DU vill att jag ska pyssla :) Om ni vill kan jag ha bakvärk på min blogg också :) och recept såklat till dem :) Älskar att baka och såklart PYSSLA! :)
HA DET SÅ BRA!
/Sofia :)

Dags för mera pyssel!

Här kommer några jätte kul pyssel :)
TejpakvarellDetta är ett kul sätt att bekanta sig med akvarellfärger på. Det är dessutom en övning i komposition och färglära.

Du behöver ett bra ritpapper eller ett akvarellpapper. Lägg pappret på bordet framför dig och fäst remsor med maskeringstejp härs och tvärs över pappret. Låt gärna tejpbitarna gå lite utanför så hjälper de till med att hålla pappret stilla.

Måla sedan fälten mellan tejpen med olika färg. Låt torka. Dra bort ett par tejpremsor och måla fälten igen så att det blir dubbla lager med färg på vissa ställen. 

Låt torka igen och dra bort fler tejpremsor och måla. Fortsätt så tills du är nöjd med din bild.SymmertribildDetta är en ganska enkel uppgift, men den tar lite tid...
Vik ett A4 papper på mitten både från långsidan och från kortsidan så att fyra delar bildas som på bilden. Rita ett mönster på ena fjärddelen av pappret. Det behöver inte vara så avancerat. Oftast är det de enklaste mönstren som blir finast.Vik sedan pappret på mitten så att mönstret hamnar utåt. Håll pappret mot ett fönster och kalkera av det på nästa fjärdedel av pappret. Vik sedan upp pappret och vik det på mitten åt andra hållet, fortfarande med mönstret utåt och kalkera över mönstret på nästa halva av pappret.
Måla sedan bilden. Detta kan göras men olika restriktioner:
*Försök att måla symmetriskt så motsvarande fält i de olika delarna får samma färg.
*Måla varje fjärdedel i en speciell färg men i olika nyanser.
*Måla helt fritt

Förlåt för att texten blir understruken men vet inte varför men den går inte och ta bort under detta inlägg :)

Tipsar :)

Denna sida kan du hitta allt möjligt :) GratisSkola.se så himla bra!
Detta inlägg blev ett kort men mår inte så bra satt jag pysslar vidare senare! :)

Toarulledjur! :)

Ett jätte kul pyssel är toarulledjur som jag har hittat på sidan Ungafakta.se
Jag vill gärna att ni ska kommentera vad ni vill att jag ska pyssla om för
det gör jag gärna! :) Älskar att pyssla och med min blogg vill jag att det
ska vara lätt,kul och lite svårare pyssel för dom som verkligen kan och
vill pyssla :) Glad påsk! Och Lycka till!

Målarbilder PÅSK

Blev det inte så mycket tid över för påskpyssel? Målarbilder är alltid kul och kan nog locka fram lite påskkänsla.

På de här sidorna hittar du massor av målarbilder att skriva ut och måla i påsk:

http://www.coloringpages.se/arstider-och-hogtider/pask/index-1 http://www.skolbilder.com/malarbilder-pask-c92.html http://www.coloring.ws/easter.htm http://www.easter-coloring.com/

GLAD PÅSK :)


Ull-pärlor


Ull är ett häftigt material att arbeta med. Det känns så genuint på något vis :)
Att tova pärlor av ull är kul. Förutom att man lär sig hur ull fungerar, så är det en härlig känsla att arbeta med ullen och den löddriga såpan.
Jag har använt kardad färgad ull från hobbyaffären. Det kanske är lite fusk, men jag har inte tillgång till så många får :)
Ta en tuss ull i handen. Droppa på en droppe grönsåpa och tillsätt lite varmvatten. Knåda försiktigt ihop tussen till en boll. När bollen börjar ta form kan man börja rulla den i handen som när man rullar köttbullar. Bollen kommer att tova ihop sig mer och mer och efter en stund har du en ullpärla. Man får ha lite tålamod.
Låt dina pärlor ligga och torka. Sedan kan du trä dem på tråd till t ex ett armband. Använder du elastisk tråd behöver du inget knäppe utan kan lätt dra på dig armbandet.
På det ena av mina armband kombinerade jag ullpärlor med träpärlor. Det tycker jag också ger en tjusig effekt.
Kommentera gärna vad du vill att jag ska pyssla :)

RSS 2.0